. .

Старт на пан-европейска концепция

DB Schenker свързва 38 държави в една мрежа за групажни товари

По-бърз обмен на стоки в Европа: DB Schenker – доставчикът на интегрирани транспортни и логистични услуги – подсили още повече европейската си сухопътна мрежа като въведе два нови продукта за групажни пратки.

Сега всички европейски бизнес центрове са свързани помежду си с ежедневни транспортни връзки. Това ще позволи на компаниите да постигнат по-бърза дистрибуция на стоките си, следователно ще осигури и по-голяма гъвкавост на европейските производители. Освен това, клиентите сега могат да избират лесно между два продукта, които са стандартизирани в цяла Европа: DB SCHENKERsystem и DB SCHENKERsystem premium.

“DB SCHENKERsystem е най-доброто решение ако компаниите искат да превозват своите пратки бързо и сигурно в цяла Европа; това е нашият нов стандартен продукт“, казва Кристиан Дрентен, изпълнителен вицепрезидент, мениджър Сухопътен транспорт в DB Schenker. „Ако бързината е изключително важна, то DB SCHENKERsystem premium е новото решение за европейските компании. Клиентите ни ще могат да се възползват от най-бързата сухопътна мрежа и надеждност, гарантирани от водещите в индустрията "

В допълнение, новата организация на европейската сухопътната мрежа на DB Schenker има за цел да отговори на все по-нарастващото търсене на трансгранични пратки. Като резултат транзитните времена между основни европейски бизнес центрове ще бъдат значително намалени; като в някои случаи те вече са сведени до 24 часа.

„Ние създаваме Европа без граници с транспорта на товари, в среда, белязана от все по-силно свързани европейски икономики, с нарастващи изисквания за бързина“, заяви Кристиян Дрентен. „Ние сме доволни от това, че нашите по-кратки транзитни времена ни позволяват да имаме голям принос към повишаването на продуктивността и ефективността на нашите клиенти.“

300 000 пратки на ден за европейските компании

DB Schenker има ежедневни транспортни връзки между всички основни европейски градове и е в състояние да консолидира големи обеми с товарни пратки, а използването на нова платформена стратегия дава възможност на компанията значително да намали транзитните времена, а същевременно и емисиите на CO2 . Повече от 20 000 служители в новата пан-европейска групажна мрежа помагат на компаниите в цяла Европа за бизнеса помежду им. Тези служители управляват приблизително 300 000 пратки на ден и повече от 30 000 транспортни връзки на седмица в Европа. Благодарение на модерната технология за проследяване, статуса на пратките може да се следи навсякъде и по всяко време.

Групажни товари

В логистиката, наименованието групажни товари се отнася за всички стоки, които могат да бъдат натоварени като индивидуални части – напр. кутии, касетки, палети с поставени върху тях машини или фабрични компоненти, кабели, хартия, ламаринени ролки и макари, варели и т.н. Транспортната и хъб мрежа на DB Schenker обхваща целия европейски континент, което означава, че всички превозни средства могат да бъдат използвани с целия си капацитет по най-продуктивния възможен начин.

Последна промяна: 12.09.2017

Преглед

Към началото на страницата