. .

DB Schenker транспортира 100 000 тона компоненти до Египет

Tоварни кораби в Бурулус • Малкото рибарско пристанище се превръща в транспортен хъб за мега електроцентрала с комбиниран паро-газов цикъл

(гр. Есен, юни, 2017) Последни усилия за гигантска поръчка: До септември, DB Schenker ще транспортира до Египет общо 100 000 тона или 400 000 куб. м. товари за Siemens AG, която строи една от най-големите газови електроцентрали в света. Бурулус е строителен обект за една от трите централи на Сименс. Захранвани с природен газ, всяка от тях има капацитет от 4,8 гигавата, които ще бъдат генерирани от осем газови турбини на Сименс и четири парни. Тази технология е избрана заради високата си ефективност.

Различните части включват турбини, генератори, трансформатори и котли, всеки от които може да тежи почти 500 тона. Всяка от осемте линии в една електроцентрала изисква общо 248 от тези масивни компоненти.

Увеличаване на снимкаat_Burullus , DB Schenker

600-тонен кран разтоварва турбини в Бурулус

Тежките части от Европа и САЩ се транспортират директно до рибарското пристанище Бурулус. Частите от Азия пристигат първо в пристанището на Александрия с презокеански кораби. Там, те се претоварват на каботажи, които имат достъп до пристанището в Бурулус, на около 80 километра по-далеч.

DB Schenker предприе необходимата подготовка, за да гарантира, че масивните компоненти могат да бъдат разтоварени на пристанище Бурулус: дълбочината му трябваше да бъде увеличена до 5,50 метра, а кеят да бъде подсилен, докато същевременно се изграждаха пътища за достъп и съоръжения за временно съхранение. Инсталиран е 600-тонен кран за разпределянето на отделните компоненти върху ремаркета за извънгабаритни товари. Пристанището в Бурулус е само на 16 километра от строителната площадка.

И трите обекта за изграждане на електроцентралите вече се изпълняват, още от края на 2016 г.

Последна промяна: 26.06.2017

Преглед

Към началото на страницата