. .

The page is printed

100 000 кв. м. за автомобилна логистика в Германия

Първа копка за нов логистичен център на пристанището в Дуйсбург

(Франкфурт, Юни 2017) DB Schenker направи първа копка за построяването на нов логистичен център заедно с оператора на пристанището Дуйсбургер Хафен АД. В бъдеще, DB Schenker ще използва новото съоръжение на дуйсбургското пристанище да консолидира, опакова и изпраща части и компоненти от автомобили за световната продуктова мрежа на подразделението Ванове на Мерцедес-Бенц.
Сред гостите на церемонията  бяха: Ерих Стаак - Председател на Управителния съвет на Дуйспорт Груп, д-р Томас Бьогер - член на Управителния съвет за Договорна логистика/УВД от Шенкер Германия АД, кметът на Дуйсбург и Мениджър доставки във Ванове на Мерцедес Бенц, Даймлер АД.

Увеличаване на снимкаat the port of Duisburg , DB Schenker

Новата локация е с внушителни размери, както и голямо стратегическо значение. След като Даймлер сключи договор с DB Schenker в Германия за управлението на някои сектори от своята логистика на части и компоненти, пристанището осигури огромно пространство, от около 100 000 кв. м., с тримодални връзки – сухопътна, железопътна и морска – на „Меркаторинсел“, остров в пристанищната част на града в област Рур. През следващите няколко месеца, първата част на проекта ще включва стоежа на склад със застроена площ от 25 000 кв. м. и 1500 кв. м. офис част. Мястото има потенциал за бъдещо разширение и е локализирано в непосредствена близост до съществуващите съоръжения за обработка на контейнери за по-нататъшен транспорт до дестинации в целия свят.

Д-р Томас Бьогер, член на Борда на директорите за Договорна логистика/УВД в Шенкер Германия АД коментира: „Много сме горди да се издигнем до едно ново ниво на логистично партньорство с нашия дългогодишен клиент Даймлер. Това стана възможно благодарение на обещаващата цялостна концепция и идеалната локация на вътрешното пристанище, с оптимални връзки. В същото време, ние сме щастливи, че сега имаме наше собствено голямо съоръжение за договорна логистика в дуйсбургското пристанище, главен логистичен хотспот. Ние вярваме, че проектът на дуйспорт е важна крачка напред към разширяването на нашите дейности в бизнеса на договорната логистика.“

Йоахим Стърн, Изпълнителен директор Логистика за регион Рейн на Шенкер Германия АД, подчертава положителния финансов ефект върху целия регион: „В хода на първия стадий на разширение, ние ще създадем работни позиции за около 200 квалифицирани работници на пристанището в Дуйсбург. Също така, това ще концентрира нашите логистични дейности в този регион и ролята ни на главен работодател в региона Рейн-Рур Метрополитън.

Д-р Йорг Хомеринг, Мениджър Доставки в Мерцедес Бенц Ванс добави: „Днес празнуваме важен етап от дългогодишната ни съвместна работа с DB Schenker. Ние възприемаме днешната церемония „първа копка“ като резултат от съвместната ни работа. С нея също отбелязваме и продължаването на утвърдените бизнес отношения между нашите две компании. Стратегически удобната локация на новия логистичен център на пристанището в Дуйсбург, с неговите отлични транспортни връзки и кратки разстояния до вътрешния терминал, са идеална отправна точка за оптималната подкрепа на нашия глобален бизнес.“

Последна промяна: 26.06.2017

Преглед

Към началото на страницата