. .

Профил

Глобална верига на доставки, индивидуална за всеки клиент

Разраства се глобално: DB Schenker има богат опит като доставчик на интегрирани логистични услуги. Екипите от експерти обединяват усилия, формирайки комплексни вериги.

DB Schenker е в подкрепа на производството и световната търговия:  със сухопътния транспорт, глобалните превози по въздух и море, договорната логистика и управлението на веригата на доставки. През 2015г. около 66 000 служители в 2000 локации по целия свят генерираха приходи от общо 15.451 млрд. евро.

Като специалист в европейския сухопътен транспорт, както автомобилен, така и железопътен, DB Schenker свързва всички важни икономически региони в над 40 европейски държави със своята гъста мрежа и посредством фиксирани транспортни планове. Компанията също така е специализирана в решения за глобален въздушен и морски транспорт, както и всички свързани с тях логистични услуги. Чрез свои интегрирани логистични центрове, в най-важните точки по света, където се пресичат най-много товаропотоци, компанията създава ефективни логистични връзки и предлага широка гама от услуги с добавена стойност. DB Schenker заема лидерски позиции в обслужването на автомобилната индустрия, високите технологии, потребителските стоки, панаирната спедиция, специализирани превози и логистика на големи спортни мероприятия.

Европейски сухопътен транспорт

С около 24 000 служители в 730 локации, DB Schenker е номер 1 в европейския сухопътен транспорт. Свързва най-важните икономически региони в около 40 европейски държави с мрежа от близо 32 000 фиксирани транспортни плана на седмица. DB Schenker осигурява на клиентите си времево и ценово оптимизирани услуги за товари от общ характер, за частични и цели товари. Също така, предлага логистични вериги с преобладаващ железопътен транспорт за европейския и трансконтиненталния пазари, съчетавайки предимствата на железопътния и автомобилния транспорти. DB Schenker има гъста европейска мрежа, която и́ позволява да осигурява всички логистични услуги „под един покрив“, съгласно унифицирани, сертифицирани стандарти за качество – от Испания и Португалия до Урал и от Финландия до Сицилия, Румъния и Турция.

Въздушен и морски транспорт

Със своята трета позиция на пазара във въздушния транспорт и номер 3 в морските превози, DB Schenker е един от водещите световни доставчици, предлагайки цялата гама от услуги, свързани с глобалния транспорт по въздух и море. Компанията оперира в 800 локации по целия свят с около 20 000 служители. DB Schenker извършва около 1200 чартърни полета на година, свързвайки хъбове на всички континенти по няколко пъти на седмица, според планираните полети и с гарантирани капацитети. Един от пионерите в индустрията на въздушните превози, DB Schenker сега е лидер в иновативните концепции за въздушен транспорт.

Договорна логистика/ УВД

По отношение на договорната логистика, DB Schenker, с приблизително 20 000 служители в почти 570 локации и със складови площи от над 7,7 млн. кв. м., в над 50 държави на всички континенти, предлага индивидуални логистични решения за производството и търговията. DB Schenker заема пето място в света в договорната логистика. Портфолиото на компанията съдържа индивидуални решения за обслужване на автомобилната индустрия, търговията, електрониката, промишлеността и здравеопазването. Гамата от услуги включва всички етапи на логистичната верига - от поръчката, производството и дистрибуцията, до сервизно обслужване. Нашата висока компетентност е в планирането и изпълнението на цялостни глобални вериги на доставки.

Ключови показатели: 2015 Годишен доклад

Приходи (милиони евро)

15,451

Служители (към 31 декември 2015)

66,327

Локации

2,000

Пратки в европейския сухопътен транспорт (хиляди)

101,703

Въздушен транспорт (износ) - обем (хиляди t)

1,128

Морски транспорт (износ) - обем (хиляди TEU)

1,942

Последна промяна: 09.02.2017

Към началото на страницата